NORMES PER ACONSEGUIR UNA MILLOR PRESENTACIÓ DE LES FEINES
1.- És important començar a justificar els marges ( això significa que quan esteu emprant el processador de textos marqueu el text redactat i cliqueu damunt l’opció que apareix a continuació)
D’aquesta manera la presentació dels textos serà més neta i clara per la lectura. Tant vostra a l’hora d’estudiar, com de la persona que ho hagi de corregir.
2.- És important pensar a establir o predeterminar l’idioma amb el que el text estarà escrit des del començament; és a dir abans de començar a escriure. Recordau que l’anglès que feim servir a classe és el British English, no l’American English.
Ho podeu canviar des de l’opció IDIOMA o si ja ho teniu a la barra inferior, clicant.
3.- És molt important triar un tipus de lletra fi però clar. Segons quins tipus de lletra són divertits però poc favorables per a l’estudi o lectura llarga. (Els tipus de lletra aconsellables són: Times New Roman – Calibri – Cambria – Tempus Sans (per títols o presentació de paraules) – Arial – Century Gothic – Tahoma o Verdana)
N’hi ha d’altres que semblen molt guapes i ho són, però no aconsellables per llavors estudiar: Action Is – Action Jackson – A Yummy Apology – Lucida Handwriting – Comic Sans –
... Són tipus de lletra que poden arribar a cansar a la vista, a més necessiten un tamany considerable per tal que es puguin veure bé. A banda, moltes no tenen accents, apòstrofs, ...
4.- Si es realitza una feina en foli s’ha de vigilar:
a) Triar un paper de gruix suficient
o
b) Triar un bolígraf que no traspassi
5.- Vigilau la presentació de les activitats. Si a un costat de pàgina està l’escrit de dalt a baix. Quan es giri el full, ha d’estar d’igual manera.
6.- El nom vostre ha d’estar present als treballs. Si el treball està fet en ordinador, el nom també hi haurà d’estar.
7.- Quan una activitat es fa a casa... implica que el grau d’esforç, presentació i contingut de la redacció escrita ha de ser més elevat. A casa disposam d’eines per millorar els coneixements que ja tenim.
8.- Un mapa conceptual perquè sigui útil:
a) Ha de presentar molt poca informació
o
b) Molta, però només aquella important, clau i imprescindible. Ha d’estar TAN BEN PRESENTADA, que visualment ha de ser fàcil d’entendre.
No hem d’escriure ni amb lletres MOLT GRANS ni tampoc amb lletres molt petites. Un tamany de lletra que no faci mal als ulls.
9.- A no ser que es digui el contrari ... S’han d’emprar les dues cares d’un full. Es tracta de fer un bon ús del material escolar i aprofitar al màxim els recursos que disposam. No podem estar comprant fulls cada dues setmanes o demanar-ne a l’escola / companys.
10.- Els treballs, activitats, projectes que es demanen des de l’escola... han de ser feines pràctiques per llavors poder estudiar i entendre el que s’ha escrit. El vocabulari emprat ha de ser útil i senzill.
11.- Si realitzau un treball individual amb un company de classe... heu de presentar la vostra pròpia personalitat en el mateix. Que no pugui notar el mestre que és el mateix. D’aquesta manera evitareu que la nota no sigui la que realment us mereixeu. El mestre no sap quin dels dos treballs ha estat el que primer s’ha fet o de qui ha sortit la idea de presentar una informació o altra.
12.- Quan presenteu imatges...
Primer...
Com puc fer feina amb una imatge?
1r.- Anar a un cercador d’internet: google, yahoo, ...
2.- Voleu una imatge real o dibuix?
Clicar a la barra d’eines de google – imagenes
A yahoo:
Si voleu una imatge real: Foto mosquito Si voleu un dibuix: mosquito clipart
RECORDAU: SI VOLEU PODER TROBAR MÉS DIBUIXOS, POSAU-HO EN ANGLÈS.
La varietat és major.
Segon ...
- heu de cercar imatges que de configuració sigui elevada. És a dir, quan més gran siguin els números que us surten al passar-hi el ratolí per sobre millor. (100x220 = és una imatge molt petita; per tant, quan la volgeu fer gran, la qualitat no serà bona mentre que si apareix 550 x 600 ja comença a millorar la imatge. 1000 x 600 és una bona imatge per fer-hi feina)
- heu de cercar imatges que NO TENGUIN PUBLICITAT / DIBUIXOS / LLETRES. Hi ha moltes imatges nítides per aprofitar.
- Pensau a retallar-les si fos necessari. Des del Paint (programa de dibuix) o del word (processador de textos) hi ha distintes opcions per fer-ho.
1r .- Cercau la imatge
2n.- La guardau (clicau el botó dret del ratolí – Guardar como / anomena i desa)
3r.- Obriu el Paint – Obrir document – Clicar damunt l’opció de retallar – Marcar la zona que volem – Edición: Cortar – Archivo: Nuevo (no guardar) – Edición : Pegar – Archivo: Guardar como / Anomena i Desa
O ... Obriu el processador de textos – Insereix imatge – Doble clic amb el botó esquerre damunt la imatge: Barra d’eines : Recortar – Us situau damunt la imatge i l’anau retocant.
Per tal que text i imatge no molestin, heu de situar-vos a sobre de la imatge:
- Clicar amb el botó dret: Ajuste de Texto: Transparente